Egyéb

Blogsorozat a corvina-kiállításról a nemzeti könyvtár blogjában

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című kiállításunkhoz kapcsolódóan blogsorozatot indítottunk, amelynek egyes részei a kiállított kódexek egy-egy részletére, érdekességére hívják fel a figyelmet.

Amint többször is utaltunk rá, a corvina-kiállítás egy eddig rejtett, kevésbé hangsúlyozott oldalát kívánja feltárni annak a gyűjteménynek, amely Hunyadi Mátyás udvari reprezentációjának egyik legkülönlegesebb része volt. A kiállításon számos apró, szenzációs részletet lehet megfigyelni. Új blogsorozatunkban ezekből kívánunk ízelítőt adni, kiemelve néhány igen fontos kiállított kódexet és ősnyomtatványt.

Az eddig publikált három bejegyzésben bemutattuk az ezer éves görög nyelvű kódexben található pajzán sorokat, nyomoztunk Mátyás kóruskönyvének eredete után és a milánói könyvfestő életművéből is kiemeltünk egy meghatározó miniatúrát.

2019. február 9-ig, a kiállítás zárásáig még több izgalmas írással készülünk. A következő témája az lesz, hogy milyen is lehetett a Corvina könyvtár könyvtárterme a budai királyi palotában.